Zorg goed voor
je eigen interieur.
- C.A.J. Bleyenberg

Loop door de entree naar binnen en je bevindt je meteen in het restaurant van Bleyenberg: De Kantine. De hoge plafonds, enorme raampartijen en een oppervlakte van maar liefst 350 m2 zorgen voor een open en ontspannen ambiance. Je kunt hier terecht voor koffie, ontbijt, lunch, diner en drankjes aan de bar. ‘s  Morgens geopend vanaf 09.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur.

Reserveer

De Kantine van Bleyenberg

In De Kantine vind je veel referenties naar het oude Kwantum-verleden. Ook dragen de verschillende spots en zitplekken bij aan de laid-back vibe. Neem plaats aan één van de tafels of plof op een ontspannen bank aan het raam.

Voor je caffeïnebehoefte en home-made cakes en sweets loop je even naar de koffiebar. Zin in koffie, maar geen zin om naar binnen te komen? Vanaf de Grote Markt bestel je je coffee-to-go zonder van je fiets te hoeven stappen. Een verse bak, voor op je fiets.

Het restaurant heeft twee verschillende kaarten: een dag- en een avondkaart, gebaseerd op de lichte en zonnige mediterraanse keuken. Denk aan kippendijen met dadels en pruimen, een heerlijke eendenborst of verse gegrilde groenten.

Aan de bar hoeft de bierliefhebber zich niet te vervelen, met een ruime keuze aan speciaalbieren. Maar ook de wijn- en cocktailliefhebber zal de avond uitstekend doorkomen.

Brunch
Diner
Reserveer

Brunch

van 09:00 tot 16:30

GEZOND

Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola met noten, zuidvruchten en honing 7,50

Smoothie bowl met een topping van vruchten en noten 6,50

 

SPECIALS

Brioche met rivierkreeft, avocado, kervel en limoenmayonaise 7,50

Shakshuka – gepocheerde eieren in oosterse tomatensaus met brood om te dopen 6,50

American pancakes met appelcompote, streaky bacon, maple syrup, en lente ui 8,00

 

BROODJES

Brioche met roerei, chorizo en geroosterde ui 7,50

Brioche met gerookte zalm, avocado en radijs 9,50

Roomboter croissant met avocado, streaky bacon en tomaat 5,00

Roomboter croissant met jam en boter 2,50

Houthakkersbrood met Pata Negra, roomkaas, gepofte paprika en rucola 9,50

Houthakkersbrood met pompoenhummus, ricotta, dukkah en zoetzure komkommer 7,50

Traditionele pita met geroosterde bieten, mozzarella, rode ui en karwijzaad 8,50

Roerei of spiegelei naar wens op houthakkersbrood, geserveerd met ham/bacon/kaas (+0,80) 5,50

 

SOEPEN

Italiaanse tomatensoep van San Marzano tomaten, basilicumolie en croutons 5,00

Linzensoep met bleekselderij, ook lekker met kippendij (+1,50) 5,00

 

SALADES

Gegrilde aubergine en pompoen, feta, pistache en dukkah 8,50

Gerookte makreel, geroosterde bieten, Elstar appel en kervel 8,50

Kipstuckjes van De Vegetarische Slager met munt, granaatappel en bosui 8,50

 

TOSTI

Kip met pittige pesto 6,00

Jonge kaas met tomaat en oregano 5,00

Tonijn met rode uitjes en kappertjes 6,00

 

TAARTEN

Appeltaart met crumble, gebakken met een laagje romige custard 3,50

Blauwe bessencake met een frosting van citroen 2,50

Pecan Pie met vanilleroom 4,50

Chocolate chip cookie – voor de kleine zoete trek 1.00

Diner

BROOD MET DIPS

Aioli 4,50

Roomboter 4,50

Spaanse olijfolie 4,50

Pompoenhummus 5,00

Extra dip 1,00

SOEPEN

Italiaanse tomatensoep van San Marzano tomaten met croutons 4,50

Spaanse uiensoep, crostini met manchego en milde Spaanse peper 4,50

VERS UIT DE ZEE

Scholfilet met couscous, rozijnen en ingelegde bleekselderij 9,50

Gebakken sliptong met dragon en citroenboter 19,50

Mosselen met tomaat, basilicum en rode wijn 8,50

VLEES

Chorizo met aardappel, zoetzure rode ui en peterselie 7,00

Kippendijen met dadel, kikkererwten en gepekelde citroen 12,00

Picanha (dry aged staartstuk) met chimichurri 19,50

Lamsstoof met dukkah en knolselderij 14,00

Vitello Tonnato met kappertjes en wortelsalade 12,50

Eendenborst met bramen, rozemarijn en bimi 10,50

GROENTEN

Paprika uit de houtskooloven met mozzarella en roze peper 7,50

Bloemkool uit de houtskooloven met zwarte olijven 5,50

Pompoen met chipotle, komijn en crème fraîche 6,50

BIJGERECHTEN

Risotto met geroosterde knolgroenten en pecorino 5,50

Frietjes met rozemarijn en knoflook 3,50

Salade met geroosterde paprika, radijs, cress en croutons 4,50

DESSERTS

Tiramisu van mascarpone, cacao en lange vingers 7,50

Semifreddo van limoen met bastogne 7,50

Zabaione met gepocheerde peer en amandelen 8,50

Kaasplankje met Manchego Curado, Taleggio, Gorgonzola Picante en membrillo (kweepeergelei) 10,50

 

Alle gerechten worden dagelijks huisgemaakt.

Perfect om te delen.

De keuken sluit om 22:00

Reserveer

hier een tafel in De Kantine van Bleyenberg